daen
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Indkøring

Indkøring i vuggestuen

Vi glæder os til at byde Jer velkommen og lære Jeres barn og Jer at kende. Når dit barn skal starte i vores vuggestue, er det afgørende, at I som forældre giver Jer god tid til at opstarten bliver tryg. En tryg opstart sker bedst ved at gøre indkøringen rolig, lang og i barnets tempo. Derved får dit barn tid til at vænne sig til det nye miljø, og det at skulle være væk fra sin mor og far. Vi anbefaler derfor, at I sætte halvanden måned af til indkøring i vuggestuen, f.eks. mens I stadig er på barsel og har tid. Tænk på den første tid i vuggestuen som en tid, hvor barnet er i 'legestue’ sammen med én af Jer. Vi vil bruge denne tid målrettet på at etablere en tillidsfuld relation til barnets primære voksne. Barnet vil få mulighed for at gå på opdagelse i vuggestuens legetøj og øve sig på at være i et rum med de andre vuggestuebørn, mens mor eller far stadig er der. Jeres barn afkoder Jeres ansigtsudtryk og vurderer selv ud fra det, om den givne situation er tryg eller utryg. Som forælder vil vi forvente, at du f.eks. tager del af en vuggestuens ’samling’, hvor du sidder ved siden af dit barn og nede på gulvet sammen med barnet. Vær bevidst om at sidde ’stationært’, som en slags ’klippe' for barnet, så barnet føler sig tryg, hvis den nye verden synes for stor, og der er behov for et kram og en forsikring om, at alt er helt ok. Du vil med din ro og tilstedeværelse bidrage til, at barnet bevarer trygheden og stille og roligt lærer stedet at kende. Trygge forældre skaber trygge børn. Derfor har vi et naturligt fokus på forældresamarbejdet fra starten af. Vi ser derfor en stor værdi i, at forældrene altid føler sig velkomne til at være en del af vuggestuelivet.

De første dage i vuggestuen

Den første dag kommer du og dit barn på besøg i ca. en time. Her taler vi sammen om vores og Jeres forventninger til vuggestuelivet. Vi tager udgangspunkt i overgangsskemaet, som vi beder Jer udfylde og tage med den første dag. De næste dage er en af Jer sammen med Jeres barn i vuggestuen. Det er personalet, der sammen med Jer vurderer, hvornår Jeres barn er klar til at være i vuggestuen uden Jer. Vi tilstræber altid, at tiden uden mor og far er tryg, og derfor skal I hente Jeres barn, 'mens legen stadig er god', for at undgå at barnet ikke utrygt og utrøsteligt. Vuggestuens første tid skal opleves som gode udviklende øjeblikke sammen med en af Jer. Første gang du siger et tydeligt farvel til Jeres barn og går, er du måske kun væk et kvarter, hvor du f.eks. er i vuggestuens køkken og får en kop kaffe. Gradvist og nænsomt vil vi sammen forlænge tiden uden Jer. Er det Jeres første barn, er det måske også Jeres første møde med institutionslivet, og derfor skal I vide, at alle spørgsmål og al undren er velkommen.

Jeres barn har brug for et godt første møde med institutionslivet og en god indkøring. Netop derfor skal barnets lur tilpasses institutionslivets sove tid, som byder på en lur fra ca. 11:45 – 15:00. Små børn sover oftest flere lurer inden vuggestuestart. Hvis det er tilfældet for Jeres barn, beder vi Jer om, at I op til indkøring skubber formiddagsluren 10 min hver dag, så I langsomt tilpasser barnets sovemønster til institutionens sovetid. Derved giver I barnets de bedst mulige forudsætninger for en god vuggestuestart.