daen

Teaterbørneinstitutionen

Dagens gang i Teaterbørns vuggestue og børnehave

  • Teaterbørn åbner kl. 07.15. Vi spiser morgenmad i børnehavens fællesrum, hvor der er åben udsyn til vores køkken. Her står Gry, vores madmor og laver alt vores hjemmelavet mad. Det skaber en utrolig hyggelig atmosfære når vi kan følge med i køkkenet. Vi elsker at se og give en hånd med når Gry f.eks. bager. Vi spiser morgenmad indtil kl. 08.30, hvor vi herefter rydder af og vuggestuen kravler ned til vuggestuens lokaler og børnehavebørnene går ind og leger i sine lokaler.
  • I Teaterbørn ønsker vi at skabe nogle faste rutiner og rytmer, da det erfaringsmæssigt er med til at skabe en tryg og forudsigelig hverdag for jeres barn. Vi holder morgensamling både i børnehave og vuggestuen hver morgen kl. 9.10 til 9.30. Vi vil derfor bede jer om at have afleveret jeres barn inden kl. 9.00 for at undgå forstyrrelser i morgensamlingen. I må naturligvis gerne aflevere senere, men det skal være efter morgensamlingen, og dette bedes meddeles inden kl. 9.00, så vi kan planlægge dagen og vi f.eks. kan aftale at I aflevere jeres barn det sted hvor vi skal på tur hen til.
  • Efter morgensamlingen starter dagens aktiviteter. Vi går enten på tur eller opdeler børnene i mindre legefællesskaber. Vi har mange dejlige rum i vores store lejlighed, som gør det nemt at dele børnene op i mindre grupper. Da vores legeplads ”Gammelvagt” ligger 5 minutter gåtur fra Teaterbørn er vi meget øvet i at gå på tur. Det gør det både nemt og sjovt at tage på både korte og længere ture. Vuggestuen går ture i nærområdet med klapvogn, og når børnene kan gå selv, går de ved siden af. For den 1-2 årige er det at se på et tog, eller hoppe i en vandpyt en stor oplevelse og vi prioriterer derfor små ture i små grupper. Det støtter nærværet mellem børn og voksne.
  • Vuggestuen spiser frokost kl. 11.00, mens børnehaven spiser kl. 11.15. Vi lægger vægt på, at frokosten foregår i en rar og hyggelig atmosfære. Maden er primært økologisk og varieret, men vigtigst af alt børnevenlig. Vi ønsker, at børnene skal have gode smagsoplevelser, og vores mad tager også udgangspunkt i, at børnene bliver mætte og at den er nærende og varieret. Frokosten nyder vi sammen, og vi finder det vigtigt, at børnene får stimuleret deres sanser under måltidet. Vi spiser derfor også krydret mad, men ikke stærk mad. Vi har fokus på selvhjulpenhed under måltidet. Børnene spiser selv, og dem der har behov for hjælp og støtte får selvfølgelig det, men det er vigtigt, at vi som personale og I som forældre støtter børnene i at forsøge at spise selv. Vi skærer naturligvis maden ud i små bidder til de mindste. Vi bestræber os på, at børnene sidder ved det samme bord hver dag og at alle børnene har deres egen stol med navneskilt på i børnehaven.
  • Efter frokost er det putte tid. En af børnehavens lokaler forvandles om til et soverum, hvor både de børnehavebørn der har brug for at sove lur og vuggestuebørnene der er fyldt 2 år sover samlet. De mindste sover i krybber i vores kryberum tæt på vuggestuens lokaler. De børn som ikke kan sove leger for det meste nede i vores tumler, hvor de kan hoppe på trampolin og tage sig en tur på rutsjebanen. Vi har fokus på at alle de børn der har brug for at sove, skal have mulighed for at sove. 
  • Når klokken bliver Kl. 14.00 spiser vi frugt med enten hjemmebagt grovbrød eller knækbrød. Vi samler børnene, så alle børnene får en lille rolig stund hvor de på ny samler energi til eftermiddagens leg.
  • Op af eftermiddagen og oftest Kl. 16:00 går vuggestuens børn op til børnehaven og vi slutter dagen af sammen med rolig leg inde på en af børnehaven stuer. Vi lukker kl. 17.00.