daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Syge børn

 Vi ringer børn hjem, som virker sløje på den ene eller anden måde. Vi kan godt finde på at ringe børn hjem, selv om de ikke har feber, hvis de for eksempel har meget snot og deres almentilstand er påvirket. Det er hårdt at være i vuggestue eller børnehave hvis man er sløj, det er ikke det sammen som at være der hjemme. Når man har en virus i kroppen, har man brug for at være hjemme for at restituere sig, og for ikke at smitte de andre børn og voksne. Hvis vi ringer til jer forældre og beder jer hente jeres barn, så er det fordi vi har vurderet at det er det bedste for barnet at blive hentet, vi har set tiden an og vi har på baggrund af forskellige parremetre vurderet, at det er bedst for barnet at komme hjem, og I skal derfor komme så hurtigt som muligt. Vi forstår godt at det kan være vanskeligt at forlade sit arbejde, og vi ved godt, at det ikke er nemt at have små børn som bliver syge, men vores job er at passe på børnene både det syge barn og de børn og voksne som risikerer at blive smittet.

Vi har følgende huskeregler for, hvornår et barn må komme i institution efter sygdom.

  1. Hvis et barn har været syg med feber, skal det blive hjemme et døgn uden feber før det kommer i institution igen. Det er blandt andet for at være sikker på, at sygdommen er helt væk, feber er drilsk og kan svinge meget fra morgen til aften. En anden grund er, at børn ofte bruger den første dage efter sydom på at restituere sig og komme til kræfter igen, det er hårdt at komme i institution med underskud, og man bliver lettere smittet med noget nyt, hvis man ikke er helt på toppen.
  2. Børn, hvis almentilstand er påvirket (af den ene eller anden grund) i en sådan grad, at det ikke kan følge dagens aktiviteter, skal ikke i institution. At være i institution er hårdt, der sættes mange krav i løbet af dagen, man skal have overskud for at lærer og udvikle sig.
  3. Hvis et barn har kastet op eller haft diarré, skal det blive hjemme, til det er helt symptomfri, altså haft almindelig afføring og ikke kastet op i et døgn, mavevirus er meget smitsom.
  4. Hvis et barn er meget forkølet, skal det ikke komme i institution. Hvis barnets næse løber i en sådan grad, at der kommer snot på legetøjet mm, smitter man med stor sandsynlighed de andre børn og voksne. Hvis man har fast grønt snot, kan det være tegn på at man er temmelig syg, man kan være påvirket i en sådan grad, at det er svært at trække vejret, har ondt i ørene og føler sig sløj.

Vi håber, I vil bidrage til et godt samarbejde omkring at nedbringe smitte, så børn og voksne kan gå foråret i møde mindre syge.