daen
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Dagens gang i afdeling Helligaandskirken

MORGENMAD 7:00-08:30

Dagen starter kl. 7:00, hvor duften af nybagte boller er med til at skabe rammen for en rolig morgen. Dit barn kan her få dagens første måltid, en hyggestund ved morgenbordet eller også starte børnehavedagen med leg. Vi har gjort klar til leg til de børn, der er klar og har lyst til at lege. Morgenmaden slutter 8:30.

MORGENSAMLING 09:00-09:30

Vi ønsker at skabe et læringsmiljø hele dagen gennem faste rutiner og rytmer, da det erfaringsmæssigt er med til, at give dit barn en oplevelse af, at hverdagen er genkendelig og tryg. Vi holder morgensamling hver dag kl. 9:00-9:30. Morgensamlingen er en stund, hvor vi har fokus på at give børnene en følelse af samhørighed. Dvs. det at være en del af et fællesskab. Vi kigger på hinanden og siger ”godmorgen”, vi synger sange, rimer og siger remser, vi taler om hvad dagen bringer mm. Du har ikke en mulighed at aflevere dit barn under vores morgensamling.

FORMIDDAGEN 09:30-11:00

Efter samling starter dagens aktiviteter. Vi har fokus på at organisere børnene ud i mindre grupper. Nogle går på tur eller ned på vores legeplads, mens dem der bliver hjemme går i gang med voksen initierede legefællesskaber. Læs mere herom i vores læreplan.

FROKOST KL. 11:15

Frokosten er klar ca. 11:15 og foregår i to rum. Vi bestræber os på, at børnene hver dag sidder ved samme bord i deres farvegruppe. Børnene er delt op i farvegrupper, og til hver gruppe er der tilknyttet en voksen. Farvegrupperne omfatter børnene lige fra 2 år til 6 år. Dette skaber en meget unik hjælpekultur, hvor de store hjælper de små. Ved frokosten har vi blandt andet fokus på fællesskab, sociale kompetencer, sanseintegration og selvhjulpenhed. Børnene er derfor dem, der står for at dække bordet. Maden, som vores madmor Hilda står for er 90% økologisk og varieret, men vigtigst af alt børnevenligt. Vi lægger vægt på, at frokosten foregår i en rar og hyggelig atmosfære, hvor vi er sammen om, at være nysgerrige på maden, hvor kommer den fra, hvilken konsistens maden har, hvordan maden dufter osv. Selvhjulpenhed under måltidet bliver udfordret når børnene selv tager maden på sin tallerken, selv smører og skærer brødet over. Dem der har brug for hjælp og støtte får selvfølgelig det, her kan det være enten den voksen som barnet sidder med eller en af barnets venner, der hjælper. Det er vigtigt, at vi som personale og I som forældre støtter børnene i at forsøge at hjælpe sig selv. Frokosten afsluttes først, når alle vennerne er færdige med måltidet, og vi i fællesskab får ryddet op.

HVILESTUND

Efter frokost er det putte tid for de børn, der har behov for at sove. Det foregår på den ene stue, der bliver forvandlet om til et dejligt sovested. Vi vækker ikke de børn, der sover. De børn der ikke kan sove, leger i en anden ende af lejligheden. Her skaber personalet vokseninitierede legefællesskaber på gulvet, f.eks. rollelege, konstruktionslege og funktionslege. Børnene kan tilvælge aktiviteter ved bordene, såsom spil og tegne. Fremadrettet vil Helligaandskirken indfører mindfullness, som voksenstyret aktivitet for alle børn. Læs mere om dette på hjemmesiden for afdeling Teaterbørn under ’dagens gang’.

EFTERMIDDAGSFRUGT KL. 14.00

Kl. 14:00 spiser vi frugt med enten hjemmebagt grovbrød eller knækbrød. Til frugt er alle børnene samlet, og alle børnene får derved en lille roligstund, hvor de på ny samler energi til eftermiddagens leg.

EFTERMIDDAGEN

Efter frokost skaber vi et læringsmiljø, hvor der er fokus på udviklende øjeblikke. Vi håndterer de forstyrrelser, der naturligt opstår, når børnene løbende bliver hentet. Børnene bliver delt op, nogle går ud på vores legeplads, mens andre bliver indenfor. Vi lukker kl. 17:00.